Интервјуа

Интервјуа со членови на ХХМ

Чувари на чистиот рап-звук (Славчо Ковилоски-Клан Исток)

Антена

Година: 28 март 2003, бр. 253

Првиот удар на хип-хоп културата

Антена

Година: 24 јуни 2005, бр. 367

Тренд во средните училишта во земјава: Тинејџери учат за хип-хоп 

Дневник

Година: 27 февруари 2006, понеделник

Македонска хип-хоп сцена: Клан Исток - Заедно сме посилни!

Ритам

Година: 19 мај 2006

Хипхоперски среден прст за поп-сцената? 

Интервју во Нова Македонија

Година: 2010

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=217101034165&id=48&prilog=0&setIzdanie=21912 

Сложувалка на Хип хоп Македонија премиерно на Синедејс 2015“

Интервју за Слободна Европа

Година: 2015

https://www.slobodnaevropa.mk/a/27363499.html

Slavcho Koviloski hip hop interview

Интервју за Cooltura

Година: 2017

https://www.youtube.com/watch?v=ommlumkxwJA

СЛАВЧО КОВИЛОСКИ СО ПРЕМИЕРА НА ХИП ХОП ДОКУМЕНТАРЕЦОТ „ЊУЈОРK: АЏИЛАК“ ВЕЧЕРВА НА СИНЕДЕЈС

Интервју за СДК

Година: 2020

https://smart.sdk.mk/zhivot/muzika/slavcho-koviloski-so-premiera-na-hip-hop-dokumentaretsot-nujork-adhilak-vecherva-na-sinedejs/

Македонска премиера на документарецот „Њујорк:Аџилак“, разговор со д-р Славчо Ковилоски, професор и режисер: Хип-хоп културата несвесно е влезена во нашето секојдневие

Интервју за Слободен печат

Година: 2020

на македонски јазик: https://www.slobodenpecat.mk/makedonska-premiera-na-dokumenatreczot-nujorkadhilak-razgovor-so-d-r-slavcho-koviloski-profesor-i-rezhiser-hip-hop-kulturata-nesvesno-e-vlezena-vo-nasheto-sekojdnevie/

на англиски јазик: https://www.slobodenpecat.mk/en/makedonska-premiera-na-dokumenatreczot-nujorkadhilak-razgovor-so-d-r-slavcho-koviloski-profesor-i-rezhiser-hip-hop-kulturata-nesvesno-e-vlezena-vo-nasheto-sekojdnevie/

Браќата Ковилоски на хип хоп аџилак во Њујорк

Преобјавено интервју на text.mk

Година: 2020

https://text.mk/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D0%BF%D1%85%D0%BE%D0%BF-%D0%B0%D1%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BA-%D0%B2%D0%BE/